Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klädkod ska göra elever stoltare

/
  • Vill amerikanisera. Ludvig Storm, Axel Wiman och Anton Johansson har tillsammans startat ett UF-företag där de genom att sälja baseballtröjor hoppas att eleverna vid Bessemerskolan ska bli stolta över sin skola precis som elever är i USA och samtidigt bidra med pengar till Al Gores miljöfond.

– I USA är man stolt över sin skola, det är man inte i Sverige, säger Axel Wiman, elev vid Bessemerskolan i Sandviken.
Men det vill han till­sammans med sina klass­kamrater ändra på.
Med amerikanska baseballtröjor ska deras UF-företag göra elever både stolta och miljömedvetna.

Annons

Kan en baseballtröja göra elever stoltare över sin skola? Det tror Axel Wiman, Ludvig Storm och Anton Johansson vid Bessemerskolan i Sandviken som tillsammans har startat ett UF-företag.

Med importerade baseballtröjor från USA ska Bessemerskolans elever få en gemensam klädkod för att på så vis bli stolta över att de tillhör samma skola.

Studieår i USA gav idén

– I USA bar alla likadana baseballtröjor för att visa att de var stolta över att tillhöra samma skola. Något sådant finns inte här, här är man inte stolt över sin skola, säger Axel Wiman.

Det var efter ett studieår vid ett amerikanskt high school som Axel Wiman fick idén till UF-företaget.

Bidrar till miljöfond

Tillsammans med sina klasskamrater Ludvig Storm och Anton Johansson har de importerat baseballtröjor från USA. Här har de sedan tryckt ett märke med orden What’s up world på tröjorna. För genom att elever köper en tröja bidrar de samtidigt med pengar till Al Gores miljöfond.

– Man är cool och samtidigt miljömedveten, säger Axel Wiman. Johanna Nyman

Mer läsning

Annons