Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med start av första privata förskolan

Det är nu klart att Sandviken får sin första personalägda förskola i sommar. Högbo Förskola har fått klartecken att starta efter en trepartsuppgörelse om lokalfrågan.

Annons

Fyra förskollärare har gått ihop och bildat en ekonomisk förening för att driva förskola för upp till 22 barn med inriktning på utomhuspedagogik, hälsa och rörelse.

– Högbo Bruk är det perfekta stället att hålla till på. Bättre förutsättningar kan man inte få, säger Marie Lundén, en av förskollärarna.

Personalkooperativet har länge fört diskussioner med Högbo Bruk AB om att hyra ett hus vid fårhagen norr om brukshotellet. Problem med att lösa ventilationsfrågan på ett ekonomiskt rimligt sätt har dock gjort att det dröjt med ett beslut.

Nu är det dock klart att Högbo Bruk bygger om lokalerna för uthyrning med treårsavtal till kommunen som sedan i sin tur hyr ut till personalkooperativet.

– Det blev den lösningen eftersom vi som ekonomisk förening inte kan dra av momsen, vilket innebär att Högbo Bruk inte heller hade kunnat dra moms om vi stått som hyresgäster, säger Marie Lundén.

1 augusti har Högbo Bruk lovat ha lokalerna färdiga så att förskolan kan starta.

– Vi har redan intresseanmälningar från föräldrarna till sex barn trots att vi inte hunnit börja gå ut och marknadsföra oss, säger Marie Lundén.

Mer läsning

Annons