Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för bostadsbygge på Kanalgränd

/
  • HUS. Så här ska det se ut när etapp två av bygget på Kanalgränd står färdigt: 60 nya lägenheter mellan Kanalen och centrum.

Sandvikenhus kan nu gå vidare och bygga ytterligare 60 lägenheter på Kanalgränd. Bygg- och miljönämnden har lämnat bygglov för andra etappen med en mindre avvikelse från detaljplanen.

Annons

Trots det ekonomiska läget i världen och trots massvarslen i Sandviken ser Sandvikenhus AB fortfarande ett behov av fler bostäder i centrum. Styrelsen har bestämt sig för att gå vidare med en andra etapp av bygget på kanalgräns med totalt 114 lägenheter.

Planerna var från början kontroversiella eftersom bostadsföretaget i den nya delen ville bygga högre hus än vad detaljplanen tillåter, vilket inte uppskattades av grannarna.

Men i den slutliga utformningen blir det ett hus i fyra våningar med en mindre del i tre våningar. Under huskroppen byggs lägenhetsförråd och ett stort garage. En del av garaget som hamnar under marplanet är placerad inom så kallad prickmark där det enligt planen inte får byggas.

– Det blir dock en oroligt liten avvikelse som inte ens kommer att synas, säger bygg- och miljöchefen Ola Edström.

Efter ett löfte om trädplantering mot granntomten i norr har ägaren av den närmaste fastigheten sagt att han inte har några synpunkter på bygget. Politikerna i bygg- och miljönämnden gav därför klartecken för bostadsbygget med den lilla planavvikelsen.

Mer läsning

Annons