Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knarkdömd fast igen

Den tidigare narkotikadömde Sandvikenbon kom ut ur fängelse i november, men var snabbt igång med nya knarkaffärer. Nu är 42-åringen häktad igen som huvudmisstänkt för narkotikatransporter mellan Stockholm och Gävleborgs län och Dalarna.

Annons

Två män och två kvinnor sitter häktade sedan polisen i lördags stoppade en transport. Tre greps i Gävle och en greps senare i Stockholmstrakten. De misstänks för att en tid ha handlat med narkotika köpt i Stockholm för distribution i bland annat Gästrikland och Dalarna.

42-åringen från Sandviken dömdes 2008 till tre och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. När han greps den gången på en gata i Sandviken bar han skyddsväst. I bilen fanns även ett vapen och flera hekto amfetamin.

Även den gången greps han nästan samtidigt som han frigavs villkorligt från ett tidigare långt fängelsestraff för grova narkotikabrott

I domen i december 2008 noterar tingsrätten som försvårande omständighet att en av 42-åringens narkotikakunder varit en ung kvinna med ätstörningar.

Efter avtjänat straff dömdes 42-åringen i fjol på nytt till fängelse för grov kvinnofridskränkning, brott som han begått både före, under och efter sitt fängelsestraff.

Han frigavs igen i november förra året. Polisen fick omgående nya misstankar om att han då fortsatte med narkotikahandel. Efter några veckors spaningar slog polisen till i lördags.

– Vi fick stopp på dom ganska snabbt, säger åklagaren Peter Olofsson.

Mängden narkotika som beslagtogs är även den här gången tillräckligt stor för att det ska handla om grova narkotikabrott.

De övriga fyra misstänkta är en kvinna från Sandviken och en man och en kvinna hemmahörande i Dalarna.

Mer läsning

Annons