Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kock släckte fläktbrand

/
  • Stoppade brand. När kocken Nenad Peric stod och jobbade i köket på Charlys slog plötsligt lågor ut från fläkten. Snart brann hela fläktkåpan. Han lyckades släcka med en brandsläckare och räddade på det sättet restaurangen och bostadshuset från en storbrand.
  • Utrymdes. Charlys Bar & Steakhouse på Köpmangatan i Sandviken utrymdes på lördagskvällen.

På lördagskvällen fick alla gäster evakueras från Charlys bar & steakhouse i Sandviken sedan det börjat brinna i fläktkåpan i köket. Kocken Nenad Peric räddade restaurangen och bostadshuset från en storbrand.

Annons

Det kunde ha gått illa, men slutade ganska odramatiskt.

När kocken Nenad Peric stod i köket och jobbade hörde han ett susande ljud uppifrån fläkten, och sedan slog lågorna ut.

– Det kändes som att det var eld överallt, den kom emot mig. Men jag sprang ut och hämtade brandsläckaren och blev inte skadad, berättar han efter att räddningstjänsten undersökt lokalen.

Nenad Peric lyckades släcka branden och ses i efterhand som en hjälte av de andra på restaurangen.

– Alla gjorde precis rätt. Vi har ju gått igenom med personalen hur man ska göra i en sådan här situation. Man är bara glad att det inte blir några personskador, säger restaurangägaren Rafi Markarian.

Alla gäster fick omedelbart lämna restaurangen, men enligt personalen gick det lugnt till.

Rök spred sig genom ventilationssystemet ut i trapphuset. Men inga boende behövde evakueras, utan räddningstjänsten behövde bara vädra ut röken. De öppnade också upp ventilationstrumman för att kontrollera att elden inte spridit sig vidare.

Mer läsning

Annons