Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråden vill träffa tjejerna

/
  • Får träffa kommunalrådet. Linnea Dahlin, Amanda Järnberg, Zahra Aref och Isabel Pettersson är inbjudna till kommunalråden Peter Kärnström och Monica Jacobsson för att berätta mer om som sin vision om en spark- och skidvänligare stad.

Kommunalråden Peter Kärnström och Monica Jacobsson är intresserade av idén med en spark- och skidvänligare gatuhållning inne i centrala stan. Efter jullovet vill de träffa nioåringarna som lagt medborgarförslaget om halv sandning.

Annons

Arbetarbladet berättade i onsdags om det initiativ som Amanda Järnberg, Zahra Aref, Isabel Pettersson och Linnea Dahlin tagit för att det ska bli möjligt att åka spark, kälke eller skidor även inne i centrala Sandviken.

– Sanda bara halva trottoarerna, är det förslag som de levererat i en egenhändigt formulerad skrivelse till Sandvikens kommun och som nu kommer att behandlas som ett så kallat medborgarförslag.

Något som innebär att nioåringarnas idé ska hanteras på precis samma seriösa sätt som politikernas egna motioner med en utredning som efter beredning leder fram till debatt och ett beslut i kommunfullmäktige.

Kommunalråden Peter Kärnström (S) och Monica Jacobsson (S) blev så imponerande av engagemanget att de själva, direkt efter jullovet, vill träffa de fyra tjejerna från Murgårdsskolans tredje klass.

”N kanske skulle ha tid att komma till oss här i Stadshuset så att vi får prata vidare om ert förslag”, skriver kommunalråden i en svarsskrivelse till Amanda, Zahra, Isabel och Linnea.

Mer läsning

Annons