Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchef avstängd från jobbet

En chef inom Sandvikens kommun är från och med i går avstängd från sitt arbete på grund av misstankar om ekonomiska oegentligheter.
– Vi ser mycket allvarligt på det som hänt, säger förvaltningschefen.

Annons

Den internutredning som kommunen nu inlett väntas leda till ett beslut om arbetsrättsliga åtgärder redan i nästa vecka.
Sent på tisdagseftermiddagen polisanmäldes den brottsmisstänkta enhetschefen vid Sandvikens kommun av chefen för den aktuella förvaltningen.
Kvinnan misstänks ha stulit pengar från sin arbetsgivare genom att fiffla med en handskassa på arbetsplatsen. Förvaltningschefen vill inte gå in på vilka summor det handlar om, men antyder att det kan röra sig om betydande belopp.
– Vi ser det som en mycket allvarlig händelse.
En serie indicier har gjort att enhetschefen blivit misstänkt för ekonomiska oegentligheter. De samtal som förts ledde fram till att kvinnan i går blev avstängd från sitt arbete och senare under dagen blev hon alltså även polisanmäld.
– En för alla inblandade tragisk händelse, säger förvaltningschefen.
* Vad har kvinnan själv för inställning?
– Det vill jag inte uttala mig om just nu.
Förvaltningschefen säger att det är viktigt att utredningen inte drar ut på tiden, utan att alla inblandade får snabbt besked om hur arbetsgivaren ser på det inträffade och hur händelsen ska hanteras.
– Jag räknar med att vi ska kunna fatta beslut om arbetsrättsliga åtgärder redan under nästa vecka. Sedan är det upp till polisen att gå vidare med att utreda brottsmisstankarna.
Så sent som för ett par år sedan inträffade en liknande händelse inom samma förvaltning. En enhetschef blev då misstänkt för att ha stulit varor från arbetsplatsen. Efter den händelsen skärptes rutinerna.
– Vi har bra rutiner i dag. Men nu måste vi också säkerställa att de är kända för alla medarbetare, säger förvaltningschefen.

Mer läsning

Annons