Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen hotar att anmäla strandröjarna

/
  • Kan anmälas.Tomas Balkefors företag röjde på eget initiativ upp gammal vass vid Sätrabadet. Nu hotar kommunen med polisanmälan om de inte forslar bort den.

Tomas Balkefors företag röjde på eget initiativ upp vid gamla Sätrabadet i förra veckan. Nu hotar kommunen dem med polisanmälan för nedskräpning.

Annons

– Det är förståeligt att de har velat ställa i ordning den gamla badplatsen, men det är olagligt att skräpa ned i naturen, säger Tommy Stenergard, miljö- och hälsoskyddschef i Sandvikens kommun.

Tomas Balkefors företag Grundspecialisten AB röjde i förra veckan upp stranden vid den gamla badplatsen i Sätra. Bland annat tog de bort den förmultnade vassen längs med strandkanten och rensade bort bråte från vattenbrynet.

Inte sökt tillstånd

Vassen och bråtet, bland annat en gammal utbränd båt, ligger nu på land en bit bort. Det är det som kommunen har invändningar emot.

– Det ser styggt ut med nedskräpningen och de har inte sökt tillstånd från Länsstyrelsen för vattenarbetet, säger Tommy Stenergard. Landområdet är speciellt utpekat som ett med högt naturvärde.

Tar anmälan med ro

Senast den 18 juli ska skräpet vara bortforslat.

– Jag kommer själv att åka dit dagen efter för att se till att allt är iordningställt, säger Tommy Stenergard.

Tomas Balkefors säger att han inte är förvånad över kommunens reaktion och att han tar polisanmälan med ro.

– Jag kan inte förstå vad det är för skillnad på att båten och vassen ligger i vattnet eller på land. Bråtet har legat där i flera år utan att kommunen har brytt sig.

Positiv respons

Han säger att de ska fortsätta sitt arbete med att snygga till badstranden. Bland annat ska de sätta dit nya stenbänkar.

– Vi har fått väldigt positiv respons från de boende i området och det är många som använder badstranden nu, säger Tomas Balkefors.

Mer läsning

Annons