Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen kritiseras för dåligt stöd till handikappade barn

Dålig samverkan internt inom kommunen har gjort att barn med neuropsykiatriska funktionshinder kommit i kläm. Det konstaterar länsstyrelsen och ger Sandvikens kommun allvarlig kritik.

Annons

Länsstyrelsen har gjort en tillsyn sedan det har framkommit kritik i ett ärende med en pojke med adhd som inte fått stöd och hjälp som han behövt.

Den granskning som har gjorts visar att det inte finns någon dokumenterad planering för hur barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder som adhd/damp och Aspergers syndrom ska få sina behov tillgodosedda. Enligt länsstyrelsen beror bristerna på dålig samverkan på både nämnds- och handläggarnivå. Patrik Häljeryd, s, handikappomsorgsnämndens ordförande, säger att han inser att det finns fog för kritiken och att han tar allvarligt på den.

Enligt Häljeryd är det Sandvikens upplägg med tre specialiserade socialnämnder för handikappomsorg, äldreomsorg respektive individ- och familjeomsorg som visat sig ha sina brister.

– Med tre nämnder som alla hanterar socialtjänstlagen har det hänt att vissa ärenden fallit mellan stolarna. Men vi har jobbat på det och fått till en betydligt bättre samverkan som vi ska fortsätta att förbättra ytterligare, säger han.

Annons