Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen lika populär som Göranssonska

/

– En milstolpe.
Det säger gymnasierektorn Mats-Olov Henricsson om att Sandvikens kommun egna tekniska utbildningar i år har lika många förstahandssökande som Göranssonska skolan.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går fortsätter flykten från Sandvikens gymnasieskola.

Mer än var tredje elev i nian har inför hösten sökt sig till andra utbildningar än kommunens egna.

– Med tanke på att flera nya friskolor startat i området hade man dock kunnat befara att det skulle vara ännu värre. Jämfört med förra året har vi till och med fått en liten förbättring med 65,1 procent som söker Sandvikens gymnasieskola jämfört med 63,7, säger Mats-Olov Henricsson.

Som rektor för de tekniska utbildningarna glädjer han sig åt att både industriprogrammet och tekniska programmet nu kommit ifatt Göranssonska när det gäller antalet förstahandssökande. Alla tre utbildningarna har i år 32 sökande.

– En milstolpe som visar att våra tekniska utbildningar har god renommé och att eleverna inte låtit sig skrämmas av lågkonjunkturen inom industrin.

Negativt på den tekniska sidan är däremot att det bara är 18 elever som valt naturvetenskapligt program som förstahandsval.

– Med tanke på att även Göranssonska minskar har vi svårt att se vad som hänt. Tidigare har vi ju haft uppfattningen att våra naturelever sökt sig till Göranssonska.

Mer läsning

Annons