Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen medlar mellan landsting och sjukgymnaster

Kommunen har tagit initiativ till möten mellan landstingsråd och de privata sjukgymnasterna, för att diskutera vad som händer när avtalet dem emellan upphör att gälla.

– Syftet är att reda ut eventuella frågetecken, säger kommunens näringslivschef Michael Norell.

Annons

Efter årsskiftet förlorar ett 20-tal privata sjukgymnaster och naprapater sina avtal med landstinget.

Det har väckt oro både bland sjukgymnaster och andra aktörer i Sandviken.

Under fredagen ordnade kommunen ett möte där landstingsråden Tommy Berger (S) och Hannah-Karin Linck (C)mötte representanter både för kommunen, företagarna och fackförbunden.

Missnöjda företagare

– Företagarna är naturligtvis missnöjda med den här förändringen. Många av dem kommer att tvingas lägga ner sin verksamhet, eller delar av verksamheten, säger Norell.

På mötet uttryckte man också oro för hur förändringen ska slå mot de sjuka. Det finns en risk att det blir ett glapp innan landstinget hinner anlita andra sjukgymnaster och att det därmed blir en lång vårdkö.

Inga löften

Men några löften från landstingsrådens sida blev det inte under mötet, i stället fick man komma ”överens om att inte vara överens”, konstaterar Norell:

– Det bästa hade varit om de sagt ”så här kan vi inte ha det, vi måste ändra på det” men det gjorde de inte. Men vi från kommunens sida har gjort vad vi kan, sammanfört företagarna och landstingsråden.

Mer läsning

Annons