Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen skriver inte ned Saiks skulder

/

Sandvikens kommunkoncern är inte beredd att göra någon nedskrivning av Saik bandys skulder.

– Gör vi det gentemot en förening kommer andra att ställa samma krav, säger kommundirektören Ann-Katrin Sundelius.

Hon ska nu företräda hela koncernen med förvaltningar och bolag i förhandlingarna med Saik.

Annons

Det är inte bara Göransson Arena AB inom kommunkoncernen som har pengar att fordra av krisdrabbade Sandvikens AIK. Det finns fler fordringsägare. Däribland Parkbadet där Saik har obetalda räkningar på mindre belopp.

Sundelius företräder

För att förvaltningar och bolag ska kunna gå fram med ett gemensamt förhållningssätt har Ann-Katrin Sundelius fått uppdraget att företräda hela kommunkoncernen i de kommande diskussionerna med Saiks ledning.

Hennes utgångsläge är att Sandvikens kommun inte ska gå med på den ackordsuppgörelse som Saik via en skuldsanerare just nu söker i diskussioner med klubbens fordringsägare.

– Det är viktigt även mot andra aktörer att vi har ett enhetligt agerande i en sådan här fråga. Går vi med på nedskrivning i ett fall kommer andra att ställa samma krav, säger Ann-Katrin Sundelius.

Behandla alla lika

Som Arbetarbladet tidigare beskrivit är det dock en känslig och svår fråga att hantera för Sandvikens kommun. För att behålla förtroendet från skattebetalare och andra föreningar måste kommunförhandlarna vara tydliga med att alla behandlas lika och att den som har skulder förväntas göra rätt för sig fullt ut.

Men samtidigt kan man från kommunens sida inte gå fram så tufft att Saik riskerar att försättas i konkurs med följd att man plötsligt står där med en av världens bästa bandyarenor men utan bandyklubb.

Måste hitta en lösning

– Vi måste hitta en lösning som är bra för alla. Till att börja med ska vi lyssna på Saik och höra hur de tänker göra och vilken hjälp de eventuellt behöver.

Vad skulle det kunna handla om för hjälp?

– Det kan exempelvis bli aktuellt att göra upp en avbetalningsplan. Men jag vill inte gå händelserna i förväg.

Göransson Arenas vd Maya Olsson säger att avtalsskrivningen för säsongen 2009-2010 får vänta tills det är utklarat hur skulderna ska regleras.

– Men vi fakturerar ändå löpande utifrån det förslag till avtal som vi diskuterar kring.

Mer läsning

Annons