Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunwebben bäst i landet

Sandviken är tillsammans med tre andra kommuner bäst i Sverige när det gäller tillgänglighet för medborgarna via webben. Enligt en undersökning som gjorts är tillgängligheten i dag uppe i 99 procent.

Annons

Webbplatsen validerat.se gör kontinuerligt avancerade mätningar av tillgängligheten på myndigheters och organisationers officiella hemsidor.

Tillgänglighet betyder i det här sammanhanget att en webbsida ska kunna användas av så många som möjligt, oberoende av funktionshinder eller tekniska begränsningar. Tillsammans med Båstad, Laholm och Kungsör är Sandviken bäst i test av landets kommuner med 99-procentig tillgänglighet.

Av alla testade myndigheter och organisationer är det bara Statens personadressregisternämnd, Spar-nämnden, som lyckats bättre genom att uppnå ett hundraprocentigt resultat.

– Det känns roligt och stimulerande att det arbete vi lägger ned på att hela tiden förbättra kommunens webbplats ger resultat, säger webbredaktören Mikael Nordgren i ett pressmeddelande.

I Sandvikens kommunplan är ett av målen för att informationsverksamheten att webbplatsen ska tillhöra de fem procent bästa i landet i alla mätningar av tillgängligheten.

– Det här resultatet ligger alltså i linje med uppsatta mål, konstaterar Mikael Nordgren.

Mer läsning

Annons