Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurshot mot ridklubb undanröjt

/
  • akutlösning. Storvik-Ovansjö Ridklubb fick i går klartecken om 240 000 kronor i förskottsbetalning av Sandvikens kommun. Annars hade ridklubben med 280 ridande medlemmar riskerat konkurs.
  • ”viktig ungdomsverksamhet”. Storvik-Ovansjö Ridklubb, Stork, har 280 ridande medlemmar och 39 hästar i stallet.

Ett konkurshot mot Storvik-Ovansjö Ridklubb undanröjdes på onsdagseftermiddagen. Som en akutlösning gör Sandvikens kommun en förskottsbetalning av bidrag på 240 000 kronor till klubben.
– Det är viktigt att rädda en så stor ungdomsverksamhet, säger Niklas Bergdahl, chef för föreningsenheten.

Annons

Flera idrottsföreningar i Sandviken har stora ekonomiska bekymmer just nu. Tidigare har Saik bandy, Sandvikens ishockeyklubb och innebandyklubben Alba fått hjälp med att upprätta avbetalningsplaner efter att ha dragit på sig hyresskulder på kommunala anläggningar.

Storvik-Ovansjö Ridklubb, Stork, med 280 ridande medlemmar och 39 hästar i stallet slog nyligen larm om sin situation.

240 000 kronor i skuld

Stork har två stora leverantörsskulder som klubben inte klarat av att betala. Totalt handlar det om 240 000 kronor i obetalda räkningar som av allt att döma orsakat allt större irritation hos de båda företagen som inte fått sina pengar.

”Vi har haft dessa skulder sedan 2009 utan att våra leverantörer har försatt oss i konkurs. Nu tycker leverantörerna att vi måste få ett avslut”, skriver ordföranden Tommy Eriksson i en vädjan om hjälp till Sandvikens kommun.

Räddar verksamheten

Skrivelsen diariefördes som inkommen handling hos kultur- och fritidsförvaltningen på onsdagsförmiddagen. Redan på eftermiddagen var det akuta konkurshotet mot ridklubben undanröjt.

Föreningsutskottets ordförande Marie Lind (S) hade då kommit överens med föreningschefen Niklas Bergdahl om att göra en förskottsbetalning på 240 000 kronor av kommande föreningsbidrag.

– På det sättet får de en skuld till oss i stället för till leverantörerna. Det löser deras akuta situation och räddar en viktig ungdomsverksamhet. Det ligger också i kommunens intresse att vi kan behålla verksamhet i en fastighet som vi betalar 650 000 kronor i hyra för. Men så här kan vi bara göra en gång. I fortsättningen måste ridklubben se till att ha en balanserad ekonomi, säger Niklas Bergdahl.

Uppgörelsen innebär att förskottsbetalningen kvittas mot Storks föreningsbidrag i 18 månader framåt.

Arbetarbladet har sökt Storks ordförande Tommy Eriksson för en kommentar.

Mer läsning

Annons