Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körslag när skolkörerna möttes

/
  • Gungade med i musiken. Nora Lundqvist och Alexander Hedblom i Murgårdsskolans kör gungade med i en av alla sångerna som de fyra körerna framförde tillsammans.
  • Händerna i luften. Rohat Bedikahli och Sobi Mezhiyeva i Murgårdsskolans kör sjöng med hela kroppen.
  • Lyckliga vinnare. Årsunda kyrksskola vann körslagets andra omgång med sin finstämda tolkning av Eric Claptons Tears in heaven.
  • Hejaklack. Blåklädda kören från Gullhedsskolan hade stöd av publiken som viftade med plakat och kom med hejarop.
  • I väntan på juryns beslut. Rödklädda kören från Västanbyns skola vann det första körslaget på förmiddagen med Vart tog vägen vägen. Men i omgång två fick de se sig besegrade av Årsunda kyrkskola.
  • Publikstöd. I publiken fanns körmedlemmarnas skolkompisar.
  • Inlevelse. Även publiken levde sig med i tävlingen. Naturligtvis hejade alla just på sin skola.
  • Hejaklack. Blåklädda kören från Gullhedsskolan hade stöd av publiken som viftade med plakat och kom med hejarop. Sång till friheten var deras tävlingsbidrag.
  • Gullhedsskolans kör tävlade med Sång till friheten.
  • Med känsla. Murgårdsskolans kör tävlade med en låt av Sandvikensonen Tomas Ledin.

180 elever från skolkörerna på Västanbyns skola, Gullhedsskolan, Årsunda kyrkskola och Murgårdsskolan fyllde i går Valhalla med skönsång.
Skolkörerna uppträdde både tillsammans och drabbade samman i ett äkta körslag.

Annons

Bland de sånger körerna sjöng gemensamt fanns både Abba-låtar, Heaven's on fire av Kiss och folkvisan Uti vår hage.

– Jag har aldrig sjungit med så många förut. Det låter jättehäftigt när alla tar i, sa Rohat Bedikahli från Murgårdsskolan.

Det var Kulturskolan som fick idén att samla de fyra skolkörerna.

I flera veckor har skolkörerna, som innehåller elever från trean till sexan, övat var och en för sig under ledning av Kulturskolans sånglärare Inger Bergström och Anna-Sara Berencreutz.

I går var första gången de uppträdde tillsamman. Och det var nästan så att Valhallas höga tak lyfte när eleverna, kompade av musiker från Kulturskolan, sjöng ut.

Skolkörerna, som liksom förlagorna på tv var klädda i olika lagfärger, hade också valt varsin låt som de tävlade mot varandra med. Västanbyn hade Vart tog vägen vägen, Gullhed En sång till friheten, Årsunda Tears in heaven och Murgården Vi är på gång.

Framförandena bedömdes av en jury bestående av Lotta Tonlycke och Anders Selgeryd, men även den stora publiken där körmedlemmarnas skolkompisar fanns med fick komma till tals.

Skolkörerna fick uppträda två gånger på samma förmiddag så att all publik skulle få plats. Västanbyns skola vann första omgången, Årsunda kyrksskola den andra.

Mer läsning

Annons