Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver skadestånd för buller vid Kanalkiosken

Maskinbuller, damm, och byggtrafik omöjliggjorde verksamhet i Kanalkiosken i Sandviken. Nu kräver mannen som drivit kiosken skadestånd via sin advokat.

Annons

Det var under etapp ett av byggprojektet Kanalgränd som störningarna uppträdde. Enligt advokaten är Sandvikens kommun, som hyrt ut lokalen, ansvarig för att brister åtgärdas eller hyran sätts ned under den tid lokalen inte kan användas fullt ut.

Kommunen ansvarig

Advokaten hänvisar till flera rättsfall och pekar på att kommunen är ytterst ansvarig, även om det är Sandvikenhus som stått för bygget och därmed störningarna. Detta innebär för hyresgästens del att han ska ”ersättas för ren förmögenhetsskada som han lidit till följd av byggnationen”.

Advokaten påpekar också att mannen som drivit kiosken blev av med sitt förråd i samband med bygget. Det förråd som erbjöds i stället låg för långt ifrån för att det skulle vara en fungerande lösning.

– Jag kommer att gå igenom skrivelsen med tekniska kontoret och skicka ett svar nästa vecka, säger kommunjuristen Ulf Back.

Mer läsning

Annons