Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kräver utredning om dold efterfrågan på dagmammor

Efter kritiken mot att Sandvikens kommun mörkar efterfrågan på dagmammor kräver KD nu en utredning av hur stort intresset är.
– Vi måste ta reda på hur det ser ut i verkligheten, säger lokale partiledaren Daniel Didricksson (KD).

Annons

I samband med en frågestund i kommunfullmäktige i förra veckan sade kunskapsnämndens ordförande Ann-Catrin Brockman (S) att Sandviken bara har några få dagmammor för att det inte finns någon efterfrågan på sådana platser.

Föräldern Örjan Norgren menade att det bara ser så ut eftersom kommunen inte erbjuder nya platser och heller inte för statistik över intresseanmälningarna. Många som kommenterade Arbetarbladets artikel på webben gav Norgren uppbackning och hävdade att det finns en stor, dold efterfrågan.

Daniel Didricksson driver nu frågan vidare genom att i en interpellation till Ann-Catrin Brockman ställa ytterligare frågor om föräldrarnas valmöjligheter och den information som ges om olika alternativ.

– Det finns en tradition i Sandviken att det är den kommunala förskolan som gäller. Har man bara en barnomsorgsform att erbjuda är det naturligt att det också är den som efterfrågas, säger han.

Daniel Didricksson tycker det är viktigt att kommunen skaffar sig ett bättre underlag om föräldrarnas önskemål för att i framtiden kunna erbjuda rätt alternativ.

– Vi vill också veta om Ann-Catrin Brockman kan tänka sig att rekrytera fler dagbarnvårdare om det visar sig att behovet är större än vad hon själv gett sken av, säger han.

Mer läsning

Annons