Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kremlan förlorar sin restaurang

Nu stänger restaurangen på Kremlans äldreboende. Med den försvinner också en lång rad aktiviteter för de boende – bingokvällarna, tidningsläsningen och underhållningen.
– Det blir ett hårt slag, säger en anhörig.

Annons

Sedan 1993 har äldreboendet Kremlan haft en restaurang. Dit har de boende fått gå för att äta och umgås. Med hjälp av Göranssonska stiftelserna har man dessutom kunnat ordna aktiviteter för de äldre några dagar i veckan.

– Det har varit tidningsläsning, kortspel och en del underhållning. Dessutom har vi i restaurangen ordnat bingokvällar ibland, berättar Eva Forsberg som jobbar i restaurangen.

Men nu försvinner både maten och aktiviteterna.

Kommunen har beslutat sig för att stänga köket. Sedan i somras har man slutat med matserveringen och i nästa vecka försvinner personalen. Nu får de boende i stället äta på sina respektive avdelningar.

Samtidigt drar Göranssonska in sitt bidrag och från årsskiftet försvinner också de aktiviteter som ordnats i restaurangen.

– Det blir ett hårt slag. Personalen där är så få, de har väl knappt tid att gå ut och gå med dem. Och det förekommer ju överallt, men här har de ju haft de här aktiviteterna. Försvinner de nu är det ju helt kört. Jag tycker det är dåligt av kommunen, säger en anhörig till en av de boende.

De tre anställda i restaurangen blir inte av med jobben utan får nya uppgifter, efter nästa vecka jobbar de i stället inom hemtjänsten.

Eva Forsberg konstaterar att det blir en omställning både för dem och för de boende på Kremlan.

– Nu blir det ju helt dött här. Det är jättetråkigt.

Mer läsning

Annons