Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik halverade Sandvikenbygge

/
  • kompromisslösning. Bara ett av de tre aktuella hyreshusen i Dalslänningen byggs på med två nya våningar. Ett hus rustas och ett lämnas tills vidare orört. Det blev till sist den kompromisslösning som Sandvikenhus och Hyresgästföreningen kunde enas om.

Det vid två tidigare tillfällen avblåsta bostadsprojektet i kvarteret Dalslänningen blir av.

Men bara till hälften.

Sandvikenhus och Hyresgästföreningen har nu enats om en kompromiss.

Annons

Förhandlingarna om det planerade kvartsmiljardprojektet i Dalslänningen med totaltrust och två nya våningar byggda ovanpå de befintliga hyreshusen har orsakat storbråk mellan Sandvikenhus och Hyresgästföreningen.

Blåste av två gånger

Två gånger har Sandvikenhus gått ut offentligt och blåst av projektet. Det blir ingenting och det är Hyresgästföreningens fel, har bostadsföretaget meddelat sedan parterna misslyckats med att komma överens om hur hög hyreshöjningen ska bli efter ombyggnaden av de befintliga delarna av husen.

Men förhandlingarna har fortsatt trots att stämningen varit dålig och nu finns det plötsligt en överenskommelse om en kompromisslösning som hyresgästernas företrädare accepterat.

Ett hus blir högre

Lösningen blir att bara en av de tre aktuella huskropparna – den närmast Barrsätragatan – byggs om enligt de ursprungliga planerna. Ovanpå det trevåningshuset blir det två nya våningar.

Eftersom ett antal befintliga treor och fyror samtidigt görs om till tvåor skapas det 30 helt nya lägenheter i det som ska bli områdets nya ansikte utåt.

Ett rustas rejält

Av de övriga två huskropparna lämnas en tills vidare orörd medan den andra får en rejäl upprustning.

Vid en presskonferens i dag på förmiddagen ska Sandvikenhus vd Patrick Skoglund berätta om vad företaget har att erbjuda de hyresgäster som nu måste lämna sina hem, antingen tillfälligt under byggtiden eller permanent om de inte anser sig ha råd med den nya hyran efter ombygganden.

Information i dag

– Hyresgästerna ska själva få information under kvällen, sade ordföranden Håkan Bengtsson efter onsdagens styrelsemöte.

Mårten Gulin, Hyresgästföreningens förhandlare, bekräftade att parterna är överens om kompromisslösningen.

– Vi har haft ett bra resonemang nu på slutet, sade han.

Mer läsning

Annons