Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krog kan förlora alkoholtillståndet

Ytterligare en krog i Sandviken kan bli av med sitt serveringstillstånd.
Vid flera tillfällen ska överberusade ha serverats alkohol och personalen har varit dålig på att ha koll på uteserveringen. Händelserapporter från polisen visar dessutom att det ofta är stökigt utanför lokalen.

Annons

Flera gånger då kommunens restauranginspektioner besökt krogen i Sandviken har de kunnat konstatera att det skett så kallad överservering, att märkbart berusade personer har serverats alkohol och att de inte uppmanats att lämna lokalen.

Inspektörerna har också noterat att personalen haft dålig koll på uteserveringen, så att vem som helst kunnat slå sig ner där, och att man slarvat med att kolla leg vid entrén.

Ägaren har medgett att det varit problem för personalen att ha kontroll över serveringslokalerna. Efter inspektionsbesöken har han i omgångar anställt en entrévärd, ytterligare en serveringspersonal samt en restaurangvärd.

Alkoholhandläggaren Birgitta Lundgren tycker ändå inte att tillståndshavaren kunnat visa att problemen undanröjts, utan att det verkar som att de finns kvar och till och med har ökat.

Det styrks också av polisens händelserapporter som visar att det ofta är stökigt utanför och att stöket ökat den senaste tiden.

Därför uppmanar alkoholhandläggaren nu individ- och familjeomsorgsnämnden att dels dra in serveringstillståndet, dels att avslå krogens ansökan om att få utöka sin uteservering.

Ärendet tas först upp på nämndens beredning 26 maj, därefter fattas beslut i saken på mötet 9 juni.

För några månader sedan fick krogen nej till att placera ut fyra nya spelautomater i lokalen, sedan man låtit minderåriga spela.

Arbetarbladet har sökt krogens ägare ett antal gånger, utan att han gått att nå.

Mer läsning

Annons