Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturpris till fyra överraskade författare

/
  • Glada författare. Kulturpriset på 60 000 kronor delas mellan författarna Anna Jörgensdotter, Carolina Thorell, Helene Rådberg och Bernt-Olov Andersson.  Foto: Bernd Büttner

Författarna Anna Jörgensdotter, Carolina Thorell, Helene Rådberg och Bernt-Olov Andersson trodde att de skulle bli en vanlig kväll på biblioteket i Sandviken.

Men det blev det inte. De ska dela på Lars Bucans kulturstiftelses kulturpris 2009.

– Det känns jättebra att få pris ihop. Vi stöttar varandra, säger Bernt-Olov Andersson.

Annons

Priset delades ut på Sandvikens folkbibliotek i går kväll och det var fyra överraskade pristagare som delar på Lars Bucans kulturpris 2009. De trodde att de skulle delta i ett program och läsa ur sina verk.

– Vi hade ingen aning, jättekul. Det har varit en bra sommar för oss alla fyra. Alla skrattar, ler och är glada, säger Bernt-Olov Andersson.

Han framhåller att de är kollegor och kompisar som tar emot priset.

– Jag har läst Annas manus och förstod direkt att det skulle bli bra, säger han.

Utdelare för kvällen är Beryl Lunder och juryns motivering är: ”Det är en förmån för en kommun att ha så många författare som genom sina böcker litterärt gestaltar både vår historia och aktuella tankar i vår samtid.”

Carolina Thorell planerar tillsammans med Helene Rådberg och Anna Jörgensdotter att i ett nytt projekt ge röst åt Sandvikens kvinnohistoria.

Mer läsning

Annons