Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturpristagarna in i Folkets Hus

Ny kulturskola i Folkets Hus som därmed även blir Sandvikens officiella kulturhus. Det är fortfarande kommunens förstahandsalternativ. I nästa vecka lämnar det anlitade konsultföretaget en rapport som visar om också det är en praktiskt möjlig lösning.

Annons

Sedan kulturskolan nu fått Sandvikens kulturpris inför flytten till nya lokaler, ökar pressen ytterligare på kommunledningen att se till att det också blir en lösning på lokalfrågan efter snart 30 år med Olsbackaskolan som ett allt sämre provisorium.

Tidigare huvudalternativet med ett nybygge på Hammargymnasiets tomt är tills vidare lagt åt sidan. I stället utreds ett samarbete med Folkets Hus. Avgörande besked väntas i nästa vecka då arkitektföretaget White ska leverera den rapport som visar om det går att få in en kulturskola i huset utan att den befintliga verksamheten kommer i kläm.

Om White ger klartecken och Sandvikens kommun kan komma överens med Folkets Hus om formerna för en ombyggnad kan det bli byggstart i vår.

Totalt 64 miljoner kronor finns avsatt under en tvåårsperiod i den investeringsbudget som kommunfullmäktige ska ta ställning till om ett par veckor.

Finns det någon plan B om det inte fungerar med Folkets Hus?

– Det finns det alltid. Men det är ingenting som är aktuellt i dag. Nu är vi helt inriktade på att hitta en lösning ihop med Folkets Hus, säger tekniske chefen Mikael Reijer. Mats Jonsson

Mer läsning

Annons