Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskolans årliga konsert en succé

/
  • VACKER MUSIK. Sandvikens Kulturskolans traditionella vårkonsert i Drottningen bjöd på både klassiskt och musikaler. Ungdomskören, stråkorkestern Violetterna och hela 23 solister stod för programmet.

I går var det fullsatt på Drottningen när Sandvikens Kulturskola hade sin årliga vårkonsert med inte mindre än 23 solister, stråkorkester och kör.

Annons

Sandvikens kulturskola avslutade i går terminen med att bjuda publiken på vacker sång och musik.

Ungdomskören, stråkorkestern Violetterna och det stora antalet solister framförde allt från Stevie Wonder till Bach och valda stycken ur musikalerna Trollkarlen från Oz och Chess.

I slutet av programmet delades också ett flertal stipendier ut.

Ur Anna Zettergrens minnesfond till elever i årskurs nio gick stipendier till Johanna Rystedt, fiol och altfiol, Johan Åsbrink, saxofon och piano och Per Hellström, saxofon och gitarr. De belönades för ambition och framsteg i musikstudierna.

Sandvikens Ungdomskulturförenings stipendium för visad ambition och fallenhet samt för att ha bidragit till god kamratanda delades ut till Adam Selgeryd, elbas, Christian Isenberg, elgitarr, Erica Brolin, fiol och Sara Karlsson, sång.

Mer läsning

Annons