Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsgårdenbadetsbassänger fylls igen

De privata intressenterna som kunde tänka sig att ta över sportcentrum i Kungsgården drog sig ur när de fick klart för sig vilka investeringskostnader det handlade om.
Därmed är det nu klart att badet läggs ned. Tekniska kontoret fick i går i uppdrag att verkställa avvecklingen.

Annons

Kungsgårdens sportcentrum med bad, plaskbassäng, gräsmattor och omklädningsrum har hållit stängt flera somrar i följd på grund av att vattenreningen inte fungerar. Upprustningen av anläggningen är grovt beräknad till 3 miljoner kronor och det är en satsning som kommunen inte anser sig kunna prioritera.

Men när beslutet om nedläggning skulle tas för en månad sedan dök det överraskande upp två personer, en företagare och en föreningsföreträdare, som var beredda att diskutera köp eller hyra.

Anläggningen fick därför ytterligare några veckors respit. Men båda intressenterna drog sig ur när de fick klart för sig att de själva skulle få stå för de investeringar som krävs för att det ska vara möjligt att öppna badet igen.

– De var inte beredda att satsa de pengarna, säger Kenneth Larsson på tekniska kontoret.

Några ytterligare intressenter har inte dykt upp och därmed anser man nu från kommunens sida att möjligheterna att få till en privat lösning nu är uttömda.

– Eftersom situationen varit omskriven i tidningen sedan en månad tillbaka är det välkänt vad som håller på att hända, i alla fall i närområdet.

Vid ett möte på tisdagsförmiddagen beslutade politikerna i tekniska utskottet att avvecklingen omedelbart ska verkställas.

– Det här en säkerhetsfråga också. Genom att fylla igen bassängen minimerar vi olycksrisken, säger Kenneth Larsson.

Vad markområdet ska användas till i framtiden är oklart. Eftersom sportcentrum ligger precis vid skola och förskola bedömer kommunen att marken är strategiskt viktig och det är därför i varje fall inte aktuellt med någon försäljning.

Mer läsning

Annons