Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna åtalas för grova bedrägerier

En 36-årig kvinna från Sandviken har under flera års tid lurat till sig sammanlagt närmare en halv miljon kronor genom att ta lån i en manlig bekants namn. Nu åtalas hon för flera fall av grovt bedrägeri.

Annons

De brott som Sandvikenkvinnan nu åtalas för har pågått ända sedan i april 2007. Hon har lurat flera banker och kreditinstitut att låna ut pengar till henne genom att skriva under sina låneansökningar med en manlig bekants namn. Hon använde metoden för att hon visste att hon själv aldrig skulle bli beviljad lånen. Totalt har hon lyckats låna 458 282 kronor genom att förfalska mannens namnteckning.

Det enskilt största bedrägeriet skedde 19–25 februari 2008 då kvinnan lurade en bank att betala ut två lån på sammanlagt 377 000 kronor. Sammanlagt handlar det om sex bedrägerier som åklagaren betraktar som grova eftersom 36-åringen har satt gärningarna i system.

Åklagaren åtalar även kvinnan för två ytterligare fall av urkundsförfalskning då kvinnan förfalskat mannens namnteckning för att underteckna en flyttanmälan och 17 delgivningskvitton till kronofogden.

Kvinnan åtalas även för att ha stulit smycken för 50 000 kronor från en äldre kvinna i Bålsta.

Mer läsning

Annons