Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna varnar för förföljande man

/

En 22-årig kvinna från Sandviken förföljdes av en man på Hälsans stig.
Senare delade hon den obehagliga upplevelsen på Facebook.
– Jag vill varna andra tjejer i trakten, säger kvinnan, som planerade att polisanmäla händelsen kring lunchtid på torsdagen.

Annons

Det var vid 14-tiden på tisdagen som den 22-åriga kvinnan var ute och gick på Hälsans stig i Sandviken.

Plötsligt passerade en man på moped i hög fart.

– Jag tänkte först "oj, har han begått något brott? Varför har han så bråttom?". Sedan fick jag en obehaglig känsla i magen, att allt inte stod rätt till hos den här mannen, säger kvinnan till Arbetarbladet.

Efter att ljudet från mopeden hade tystnat smög kvinnan fram för att se om mannen hade försvunnit. Då hade han klivit av mopeden och stod vänd mot henne.

– Han startade sedan mopeden igen och åkte mot mig. Jag hoppade in i skogen och gömde mig bakom ett träd. När han sedan gick mot mig i skogen började jag att springa.

Samtidigt pratade hon med sin pappa i telefonen.

– Vi pratade i elva minuter tills jag kom ut på stora vägen, jag visste åt vilket håll den ligger. Därefter kände jag mig tillräckligt trygg.

Kvinnan delade med sig av det inträffade i ett inlägg på Facebook under onsdagen och i kommentarsfältet framgår att flera andra kvinnor har råkat ut för liknande händelser på sistone.

– Men jag har uppfattat att det ska handla om en annan man, säger den 22-åriga kvinnan.

Har du anmält händelsen du råkade ut för?

– Jag skulle ha gjort polisanmälan i går (onsdag) egentligen, men upptäckte för sent att dom stängde klockan 15. Nu ska jag gå dit alldeles strax.

Före lunchtid på torsdagen hade inga anmälningar inkommit, enligt polisen.

Både Matthias Bredberg, förundersökningsledare i jour vid Gävlepolisen, och Åsa de Veen, kommunikatör vid Gävlepolisen, har tagit del av Facebookinlägget.

– Det blir lätt att sådana här saker haussas upp i sociala medier och får spridning väldigt snabbt. Men så länge det inte har inkommit någon anmälan är det svårt att bilda sig en uppfattning, säger Matthias Bredberg.

Åsa de Veen:

– Det är för tidigt att ge en samlad bild, men vi har omvärldsbevakning och ska fortsätta att titta på det här.

Den 22-åriga kvinnan konstaterar att det var en självklarhet att berätta om händelsen på Facebook.

– Det hade känts dåligt om jag inte hade gjort det, säger kvinnan och påminner om den 21-åriga kvinna som nyligen blev mördad i ett motionsspår i Upplands Väsby.

– Helt klart hade jag det i tankarna när jag sprang genom skogen.

Mer läsning

Annons