Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylig bal för Sandvikens studenter

/
  • Innan avfärden till Engeltofta visade Sandvikens studenter upp sig i Stadsparken, där mycket folk hade samlats. Elin Dufva (längst till vänster) hade ordnat nedcabbad skjuts till balen.
  • Kristina Solander och Adam Israelsson åkte tillsammans till studentbalen på Engeltofta. Men först tog de sig tid att visa upp sig för Sandvikenborna i Stadsparken.
  • Många Sandvikenbor kom till Stadsparken för att titta på studenterna innan de gav sig av till balen på Engeltofta.
  • festfixare. Johanna Engström och Louise Nyman (längst fram) har ordnat balen för Sandvikens studenter som ett projektarbete sista terminen. De kom till balen på Engeltofta i sällskap med Timo Kuja-Halkola och Johanna Pettersson.
  • Många Sandvikenbor kom till Stadsparken för att titta på studenterna innan de gav sig av till balen på Engeltofta.
  • Sanna Rosén tog en rökpaus innan studentbalen kom igång med middag och dans. Hon har låtit en kompis sy upp klänningen.

Det var kallt och ruggigt när de uppklädda Sandvikenstudenterna anlände till Engeltofta för studentbal i går. Men förväntningarna på kvällen var höga.

Annons

Treorna på Sandvikens gymnasieskola hade stor traditionell studentbal på Engeltofta utanför Gävle i går.

Festfixarna själva, Johanna Engström och Louise Nyman, kom i ett gammalt vrålåk tillsammans med två andra vänner. De har haft studentbalen som sitt projektarbete och är lite spända och nervösa för att se om de har ordnat allt på bästa sätt för de 291 gästerna.

– Det har varit mycket jobb med valsträningar och biljettutlämning. Vi har nog lagt ned mer än de hundra timmar projektarbetet ska vara, säger Johanna Engström sedan de fyra småhuttrande ställt upp för den obligatoriska fotograferingen och är på väg in till festlokalen.

På verandan står Sanna Rosén och tar ett bloss på en cigarett innan middagen börjar för att sedan följas av dans. Hon väcker uppmärksamhet med sin svarta klänning med rosa tyll.

– En kompis har sytt upp den åt mig. Jag ville ha tyllet så stort och synligt som möjligt för att sticka ut, säger hon.

Marcus Andersson och Caroline Lias kommer i en limousin. De ser fram emot middagen.

– Men det blir ingen dans för oss, för jag kan inte dansa, säger Caroline Lias.

Mer läsning

Annons