Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låg i sin avföring – nekades hjälp

En anställd inom äldreomsorgen lät bli att svara när en man larmade om toabesök. Den anställde har nu lex Sarah-anmälts av två kollegor efter att de funnit mannen liggandes i sin egen avföring.

Annons

I mitten av juli i år lex Sarah-anmälde två anställda inom äldreomsorgen i Sandviken sin kollega. Kollegan ska ha brustit i omsorgen av en äldre man då hon lät bli att svara på hans larm om toabesök.

De två anställda som anmält sin kollega påbörjade sina pass klockan 12 på dagen. De fick då information från kollegan om att mannen hade larmat om toabehov tre gånger under natten, men att kollegan inte gått dit tredje gången. Det sista larmet hade inkommit klockan 10 på morgonen.

Orsakade rodnad

Enligt anmälan ska kollegan ha sagt ”sista gången gick vi ej upp, för man kan ju inte springa där hela dagen på grund av att X ska på toa hela tiden när X gjort ifrån sig två stora lass redan”.

De två anställda påbörjade en medicinrunda klockan 14 och besökte då mannen som tidigare hade larmat. Han låg då i sin egen avföring. Den hade torkat fast och orsakat rodnad.

I äldreomsorgsförvaltningens utredning framkommer att den anmälda kvinnan även varit i mannens lägenhet i ett annat ärende en timme efter larmet. Kvinnan har inte heller då följt upp larmet. Hon har varken pratat med mannen eller med hans fru.

Den anmälda kvinnan säger i utredningen att hon inte kan ange några särskilda omständigheter som förklarar händelsen. Hon har haft mycket att göra, men har inte informerat kollegor om detta eller bett om deras hjälp.

Brustit i yrkesutövandet

Utredarna bedömer att mannen inte har utstått något allvarligt lidande eller fått någon allvarlig eller bestående skada av det inträffade. Inga hudskador har dokumenterats eller uppmärksammats.

Utredningen konstaterar att kvinnan har allvarligt brustit i sitt yrkesutövande, vilket kvinnan själv säger sig vara medveten om. Kvinnan hade redan innan för avsikt att sluta sitt jobb i höst. Hon kommer nu med hjälp av sin enhetschef planera återstående arbetstid med semesteruttag så att minsta möjliga antal arbetsdagar återstår. Hon kommer under sin fortsatta tid i arbetet inte att få stå som ansvarig för insatser hos en enskild boende.

Mer läsning

Annons