Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laleh kommer till Sandviken och Göransson Arena

/

Laleh är snart tillbaka med ny musik och den 26 november tar hon sin turné till Sandviken.
För TT beskriver hon "Kristaller" som "glad och sorglig på en och samma gång".

Annons

Singel, album och turné. Det är vad som väntar Laleh efter en tid i USA där hon har jobbat som låtskrivare och producent. Det är också i USA som hon har färdigtställt skivan "Kristaller", som släpps i september.

"Genom att jobba som producent och låtskrivare för andra har jag fått utlopp för mycket kreativitet och samtidigt hittat min egen röst ännu mer på något underligt sätt", skriver hon i ett mejl till TT och tillägger:

"Och så kan jag ju inte sticka under stolen med att det är skönt att visa att vi tjejproducenter och låtskrivare också finns och är framgångsrika."

I höst ger hon sig även ut på arenaturné i Sverige då hon också tar med sig sinfoniettan Modern Fantazias under ledning av dirigenten och arrangören Hans Ek.

"Vi har drömt och pratat om att göra denna turné sedan flera år tillbaka, men är det 30–40 personer på scen så brukar det ofta vara lika många bakom scen och allt tar sin tid, men nu är tiden inne och med alla fantastiska arrangörer, musiker och varje person på plats ska vi dela denna stund på jorden tillsammans", skriver Laleh.

Biljetterna släpps den 8 april, samma dag som nya singeln "Bara få va mig själv" släpps.

Mer läsning

Annons