Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget ger inga pengar till Gysingelänken

Det blir inga pengar från landstinget Gävleborg till Gysingelänken.
I går rev landstingsfullmäktige upp sitt tidigare beslut om att stötta busstrafiken.

Annons

Det var i samband med att landstingsfullmäktige i december skulle klubba årets budget som politikerna närmast av misstag bestämde att man skulle samarbeta med busskooperativet i Österfärnebo för att rädda busstrafiken längs med den så kallade Gysingelänken.

Beslutet togs i det kaos som uppstod efter att den sittande majoriteten förlorade budgetomröstningen och lade ned sina röster.

Men landstingets nämnd för tillväxt och regional utveckling avrådde från att man skulle gå in och stödja trafiken, man ansåg inte att den typen av trafik är landstingets ansvar. Man befarade dessutom att det skulle öppna för många fler att söka pengar till liknande busslinjer.

I mars beslutade därför majoriteten i landstingsstyrelsen – som egentligen skulle verkställa beslutet om att stötta trafiken – att i stället skicka tillbaka frågan till landstingfullmäktige. Nu med uppmaningen att beslutet från december skulle rivas upp.

Det blev också fullmäktiges beslut igår. Det blir alltså inga landstingspengar till Gysingelänken.

De borgerliga oppositionspartierna och Sjukvårdspartiet ville dock att landstinget skulle bidra med 100 000 kronor.

– Det är konstigt att man har råd att öka kostnaderna för landstingsråden med en halv miljon kronor men man har inte råd med det här, säger Ingemar Kalén (KD).

De blev dock nedröstade av S, C och V. Miljöpartiet valde att lägga ned sina röster, det gjorde också centerpartisten Carl-Ewert Ohlsson från Sandviken.

Annons