Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledin lovar jubileumskonsert

/
  • När Göransson Arena invigdes sjöng Ledin.
  • uppfyller önskan. Tomas Ledin högst upp på Sandvikenbornas önskelista inför 150-årsfirandet, lovar att ha konsert i forna hemstaden under året.

Sandvikenborna får sin högsta önskan uppfylld under jubileumsåret. Det blir en konsert med Tomas Ledin.

– Självklart ska vi sy ihop det så att jag kan vara med, säger den folkkäre artisten.

Annons

Sandvikenuppväxte Tomas Ledin är något så ovanligt som profet i sin egen hembygd. När 1 201 personer röstade om hur Sandviks och samhällets 150-årsjubileum ska firas var det ingen tvekan om vem som är Sandvikenbornas stora favorit.

Zlatan, kronprinsessan Victoria och en och annan världsartist fick spridda röster. Men det var Tomas Ledin som folket skrek efter.

– Ja, jag har hört talas om det. Fantastiskt roligt. Jag är överväldigad, rörd och stolt, säger 59-åringen (fyller själv jämnt i februari) som under vintern varit högaktuell som medverkande i tv-serien ”Så mycket bättre” och som efter en semesterresa i går började förbereda torsdagens nypremiär av den kritikerrosade krogshowen i Göteborg.

Finns det något särskilt knep för att behålla populariteten i hembygden?

– Nej, jag har definitivt inget sådant recept. Men jag känner mig alltid välkommen hem i Sandviken. Invigningen av Göransson Arena var en fantastisk kväll. Det har varit en riktig välkommen hem-känsla även på de andra konserterna jag gjort med exempelvis storbandet.

Trots att Tomas Ledin så överlägset toppar folkets önskelista inför 150-årsjubileet har kommunens festfixare inte kunnat ge något klart besked om hur det blir.

”Inga kommentarer” var det undvikande svaret på frågan om listettan över huvud taget är tillfrågad vid presskonferensen i förra veckan där resultatet av omröstningen presenterades

Men Tomas Ledin ger själv klart besked via Arbetarbladet:

– Jag har fått en konkret förfrågan och jag ser det som ett hedersuppdrag att få vara med. Jag sköter ju inte mina bokningar själv. Men Live Nation håller på att titta på olika datum. Självklart ska vi sy ihop det.

Mer läsning

Annons