Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livingroom har fått ny ägare

Krogen Livingroom med nattklubben Lobby i Sandviken har fått ny ägare.
– Det är en tuff marknad men läget är bra, säger George Markarian.

Annons

Han är huvudägare i nybildade Bascha Invest AB som tog över restaurangrörelsen strax före jul. Han driver sedan tidigare en restaurang i Öregrund och har verkat som konsult åt några restauranger i Sandviken.

Minoritetsägare i bolaget är Shiyar Ali och Shawn Afshari Rad som båda tidigare varit engagerade i Livingroom. Ali har varit och är restaurangchef.

Ansvar för öltälten

I samband med Melodifestivalen i Sandviken i fjol så ansvarade han för öltälten.

Markarian tror att bättre service, utökat samarbete med stadshotellet, olika ”happenings” och sommarens uteservering kan locka fler gäster till Livingroom.

Det bolag som drev Livingroom fram till december togs över av en Sandvikenbo som inte tidigare sysslat med restaurangrörelse. Bolaget – Restaurang Smedsgatan 19 Grill och Bar AB – gick i konkurs för några dagar sedan med skulder på nästan en halv miljon kronor.

– Som det ser ut nu har bolaget inga tillgångar, säger konkursförvaltaren Bertil Wingqvist som nu ska utreda om allt gått rätt till i samband med överlåtelsen av restaurangrörelsen.

De senaste årens bokslut visar att Livingroom inte gått med vinst under de senaste åren. Restaurangbolaget hade också svårt att betala sina skulder i tid och råkade ut för flera betalningsförelägganden.

Mer läsning

Annons