Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lottagården måste rivas eller flyttas när Jernvallen får ny fotbollsplan

En ny fotbollsplan planeras på Jernvallen, där Lottagården står i dag. Samtidigt planeras också för en tankstation för vätgasbilar på andra sidan Jernvallsområdet.

Annons

Det är en ny detaljplan som är ute på samråd. Den nya planen möjliggör två satsningar på Jernvallen. Det ena är en ny fotbollsplan. Den kommer att ligga på södra sidan av området där Lottagården ligger i dag.

Den nya planen kommer också innebära att marken beläggs med byggförbud och att den befintliga byggnaden kommer behöva flyttas eller rivas. Lottagården används i dag bland annat som festlokal.

Förutom den nya fotbollsplanen planeras även för förändringar på norra delen av Jernvallsområdet, vid Sätragatan. Här kan det bli en tankstation för vätgasbilar.

LÄS OCKSÅ: Nu satsar bilbranschen på vätgas

LÄS OCKSÅ: Snart kan Sandvikenborna tanka bilen med vätgas

LÄS OCKSÅ: Vätgaskonvent ska få miljövänliga bilar att börja rulla i Sandviken

Sandvikens kommun har tillsammans med Sandvik köpt in flera vätgasfordon som räknas som miljöbilar. Den nya stationen ska inrymmas på ett 3 000 kvadratmeter stort område som ligger mitt emot västra verken. I dag är det en gräsmatta och klotterplank.

Enligt den nya detaljplanen kan området förutom tankningsdepå även innehålla inslag av handel och industriloakler för lager eller mindre produktion. Den nya planen beräknas vara klar i november 2016.

LÄS OCKSÅ: Nej till ny ishall vid Jernvallen

LÄS OCKSÅ: Sandviken kan få en ny arena i gåva

LÄS OCKSÅ: Så kan Sandvikens nya multiarena bli

LÄS OCKSÅ: Sandvikens största förening om arenaplanerna: En dröm

Mer läsning