Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn kväll för ordningsvakterna

/

Ordningsvakterna som bevakade måndagskvällens fullmäktigemöte fick en lugn kväll. Av den senaste tidens hätska stämning mot framför allt S-politikerna märktes ingenting.

Annons

Flera politiker har fått ta emot meddelanden med hotfullt innehåller efter Uppdrag gransknings uppmärksammade inslag om kommunens omhändertagande av Sandvikenparet Jennie och Thomas barn.

För att vara på säkra sidan valde kommunen att anlita två ordningsvakter som skulle svara för säkerheten om det blev missnöjesdemonstrationer av mer våldsamt slag vid mötet. Men de behövde aldrig ingripa för att skydda politikerna.

Frågan om omhändertagandet av barnen berördes dock av på allmänhetens frågestund. En person som under många år kritiserat ett gammalt LVU-ingripande drog paralleller mellan sitt eget fall och det nu aktuella ärendet.

– Det är bara toppen på ett isberg som visades i programmet. Det finns ingen trygghet för barnen i Sandviken. Ni missbrukar lagen genom att bortse från barnperspektivet. Jag är arg och vill se någon reagera, sade kvinnan.

Mats Jonsson

Mer läsning

Annons