Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M/S Emma fick motorhaveri på Storsjön

/

(Uppdaterad 22.44) Två turer kvar på säsongen och med 28 passagerare från Göranssonska Stiftelserna. Då fick M/S Emmas motor nog.

Annons

– Blev torrt på olja helt enkelt, säger Fredrik Stake, kapten på M/S Emma.

Strax före klockan 19.00 på fredagskvällen larmades Räddningstjänsten till turbåten M/S Emma ute på Storsjön. Båtmotorn hade slukat all olja och resultatet blev att Emma stannade mitt ute på Storsjön. Med på båten fanns 28 passagerare från Göranssonska Stiftelserna.
– Jag är väldigt tacksam för att det hände nu och inte i början av säsongen, säger kaptenen Fredrik Stake.

Turen var planerad som årets näst sista, innan det skulle bli dags att ta i land Emma för vinterreparationer och just, motorbyte.
– Det är planerat redan att byta ut motorn, den nya står bara och väntar på att bli monterad. Så på sätt och vis var det väl väntat. Vi räknade fel på några dagar bara, säger Fredrik Stake.
Med hjälp från privatpersoners båtar och Räddningstjänsten bogserades M/S Emma tryggt in till land. De 28 passagerarna hade det inte gått någon nöd på, intygade kaptenen.
– De fick uppleva en spegelblank sjö med solnedgång, och de hade både drickbart och mat med sig så det var 28 glada passagerare som fick evakueras, säger Fredrik Stake.

Mer läsning

Annons