Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnifik invigning av mäktig arena

/
 • MÅNGA ÅT. En sittande middag med 3100 personer, det är Sverigerekord, hävdar de som arrengerade lördagens invigningsfest på Göranssons arena. Men så är ju också multiarenan störst i sitt slag. Mängder av Sandvikenbor fick del av både skaldjurscanapé, invigningstal och underhållning när arenan överlämnades till Sandvikenborna.
 • INVIGD. Landshövding Barbro Holmberg förklarade Göransson arena invigd. Sedan följde fanfarer och inomhusfyrverkerier.En hel del landade på några av Sandvikens politiker, som i sällskap med varsitt barn tog emot arenan som en gåva från de göranssonska stiftelserna.
 • NÖJD OCH STOLT. Arenachefen Maya Olsson hade en fin kväll.
 • PUBLIKFAVORITER. Drömfabrikens orkester Jappz fick direkt med sig publiken när de bjöd på swing.
 • GLADA. Ett gäng bandyentusiaster skålade för den nya arenan och såg fram emot kvällens underhållning. Gunilla Östling, dottern Erika Spångberg, svärsonen Niklas Spångberg och maken Kent Östling. Både Niklas och Kent är välkända SAIK-profiler. ”Det finns oerhörda möjligheter nu. Med dagens klimat är det här en förutsättning för elitbandy” sade Niklas Spångberg.
 • FOLKLIGT, FESTLIGT, FULLSATT. Sandvikenborna, och de övriga gästerna, fick vara med om en riktig fest när               Göransson Arena invigdes på lördagen.
 • FÖRVÄNTANSFULL. Sandviks vd Lars Pettersson såg fram emot invigningskvällen på Göransson Arena. ”Det är en pampig arena och fina artister så det blir nog fantastiskt. Vi kommer att ha våra bolagsstämmor här framöver så det är roligt att se därför också”.
 • NYFIKNA. Paul och Gertrud Lundqvist var intresserade av att se Göransson Arena inifrån. De tror att arenan får stor betydelse för Sandviken, att det kan bli mycket bra aktiviteter där och komma artister från andra håll. ”Men maten räcker nog inte till oss” konstaterade Gertrud Lundqvist innan hon och maken klev in i byggnaden.
 • HÖJDARE. Peter Kärnström, kommunalråd i Sandviken, fick Carina Blank, kommunalråd i Gävle, till bordet. ”Det är en folkfest” konstaterade Peter Kärnström.

En mäktig arena fick en mäktig invigning i går kväll. 3100 personer, både särskilt inbjudna och Sandvikenbor som köpt biljett, deltog i en rekordstor middag. Sedan fylldes läktarna, efter en del biljettstrul, av ytterligare 2000 personer som fick ta del av en rad invigningstal och musikunderhållning.

Annons

Vid femtiden på lördagen var området utanför Göransson Arena fullt av uppklädda, leende människor. Jordhögar och kvarlämnade byggbaracker drog inte särskilt mycket uppmärksamhet till sig i konkurrens med den lutande glasfasaden och den paraderande orkestern.

Fantastiskt, spännande, roligt, magnifikt, löd kommentarerna från gästerna som kommit för att delta i invigningen.

– Visst är den fin? sa Ola Edström, Sandvikens bygg- och miljöchef, som såg fram emot att även se insidan.

– Det här ska bli riktigt trevligt, kommenterade Marie-Louise Skoglund, en annan av gästerna.

Inga långa köer, allt flöt på som det skulle. Väl inne i arenan serverades de 3 000 personerna bland annat skaldjurscanapé och helstekt ryggbiff.Värre var det efter middagen, när de som köpt läktarbiljetter utan middag skulle hitta sina platser. De som skrivit ut sina biljetter från nätet, enligt uppgift omkring 800 personer, hade ingen notering om i fall de skulle sitta på höger eller vänster läktare.

Under tiden värmde Fredrik Swahn publiken och ännu gladare blev det när Drömfabrikens orkester Jappz började spela och twista på scenen. Invigningstalen avlöste varandra. Många tack riktades till de Göranssonska stiftelserna som byggt arenan och skänkt den till kommunen.Henning Eneström, ordförande för stiftelsernas fastighetsbolag, kallade upp en politiker från varje politiskt parti i sällskap med ett barn som fick ta emot ett träd.

– Det vill jag ska representera att det här är något för framtiden. Lycka till, se till att ta hand om det och ge det lite vatten då och då, uppmanade han barnen.

– Den här gåvan ska vi förvalta väl, det är vår plikt, ung som gammal, sade Maya Olsson, arenans chef. Vi har jobbat på temat stort. Det här är den största arenan i Sverige, ni bevittnar den största middagen och det här är nog den största gåva man kan få.

Mer läsning

Annons