Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Man missbrukar lagen och gör en vid tolkning av den”

Vilka regler gäller och vilka rättigheter och skyldigheter har man som socialbidragstagare på en arbetsplats eller praktik som man blir tilldelad för att kunna få försörjningsstöd?
Och vid vilken ålder går gränsen för att tvinga någon att jobba för att få försörjningsstöd?

Annons

Socialtjänstlagen känns som en snårig djungel av frågor. Mats Olsson har fram tills bara för någon dag sedan fått ett riktigt svar från sin handläggare som i veckan ska ge honom ett beslut om han får ledigt.

– Är man arbetslös så är man arbetsslös och man har ingen semester. Ska man stå till arbetsmarknadens förfogande ska man finnas tillgänglig hela tiden. I annat fall måste man prata med den som förmedlar praktiken eller jobbet och det är oftast arbetsförmedlingen eller socialhandläggaren för ärendet, säger Katarina Gröndahl enhetschef för ekonomiskt bistånd.

Det finns alltså inga regler eller lagar som säger att en person har rätt till ledighet. Men om man ansöker om det eller pratar med handläggare respektive arbetsförmedlare så kanske man kan komma fram till en lösning. Det var precis det Mats gjorde och nu väntar han på beslut.

I Socialtjänstlagen står det att om en person utför samma uppgifter på en arbetsplats som stämmer överens med eller liknar sådant som vanligen utförs vid verksamheten, ska han eller hon likställas med arbetstagare vid tillämpning av olika paragrafer i arbetsmiljölagen och innefattas av arbetsskadeförsäkring.

Enligt Katarina Gröndahl gäller dessa regler och man är försäkrad på den platsen man jobbar eller praktiserar.

– Han har rättigheter att överklaga det han är missnöjd med och jag tycker att han ska överklaga beslutet om att han måste jobba för att få försörjningsstöd när han är 46 år. Man är på gränsen till livegen för man har inte så mycket rättigheter, säger Thord Fredriksson.

I Socialtjänstlagen känns det oklart och man skriver inte ut exakt ålder utan pratar om en ålder på 25 år.

– Det finns ingen åldergräns. Man får villkora någon att arbeta enda fram till pensionen. Så länge man kan stå till arbetsmarknadens förfogande kan vi ställa krav, säger Katarina Gröndahl.

– Försörjningsstödet är tänkt att vara en kortvarig grej och de är oftast de yngre som måste delta i jobb och praktik. Men är man äldre än 25 år finns inga satta regler. Jag tycker att man missbrukar lagen och gör en vid tolkning av den, säger Thord Fredriksson, socialkonsulent på länsstyrelsen.

Av slutsatsen att döma verkar det som att hur det blir i det enskilda fallet är upp till socialkontoret på den plats man befinner sig.

– Det finns lokala varianter, men om man inte följer villkoret som ställs kan det innebära att stödet dras in eller halveras, säger Gunnar Anderzon, utredare vid SKL. Carina Berglund

Mer läsning

Annons