Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man skjuten i Sandviken

/

Två personer, 33 och 35 år gamla, sitter anhållna misstänkta för att ha skjutit en man i benet på måndagseftermiddagen. De båda greps i Hofors i natt.

Annons

På eftermiddagen inträffade en skottlossning någonstans i Sandviken. En man i 25-årsåldern som blivit skjuten i benet kontaktade själv SOS Alarm strax före fyra på eftermiddagen. Han skadades allvarligt, men inte livshotande, och fick föras med ambulans till sjukhuset i Gävle, där han lades in för vård.

– Vi hörde honom initialt, men sedan har vården fått gå före. När vi påträffade honom fanns han i en bil ungefär vid Björksätra mitt i Sandviken, och han hade tagit sig dit men kunde inte säga varifrån, säger Max Forsström, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Brottet rubriceras som synnerligen grov misshandel.

– Vi jobbar på väldigt bred front, bland annat för att lokalisera tänkbara brottsplatser. Jag har inte hunnit sammanställa all information så jag kan inte säga mer än så här just nu, säger Max Forsström.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet var det under kvällen fullt polispådrag på Sätragatan i Sandviken. Poliser ska ha gått och lyst med ficklampor på marken som för att leta efter något.

Polisen ser gärna att eventuella vittnen hör av sig.

Mannen kommer från östra Gästrikland.

Mer läsning

Annons