Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många fel och brister att åtgärda i arenan

Mycket jobb återstår fortfarande på Göransson Arena trots att anläggningen nu är invigd och nycklarna överlämnade till Sandvikens kommun. Slutbesiktningen har resulterat i en hel pärm med saker som nu måste åtgärdas. – Men det blir inga kostnader som drabbar Sandvikens kommun, säger tekniske chefen Mikael Reijer.

Annons

Slutbesiktningen av Göransson Arena består av en tjock pärm med protokoll över fel och brister som ska rättas till innan entreprenaden är avslutad.

Enligt Mikael Reijer är det dock ingen onormal omfattning på anmärkningarna med hänsyn till byggets omfattning.

– Jag tycker det ser riktigt bra ut, säger den blivande vd:n i fastighetsbolaget som kan göra jämförelser med Rikspolisstyrelsens miljardbygge på Kungsholmen där han själv var projektledare.

Trots att arenan nu är färdigbyggd, invigd och överlämnad arbetar Nils Nordenskiöld vidare en dag i veckan som kommunens projektledare. Hans nya uppgift är att se till att de brister som redovisas i slutbesiktningen blir åtgärdade och att fakturorna hamnar rätt.

– Eftersom besiktningen gjordes precis när vi höll på att slutföra bygget blev det en hel del anmärkningar. Men i de flesta fallen handlar det bara om småsaker som ska rättas till, säger Nordenskiöld.

Största bekymret som avslöjades i samband med testerna var att belysningen inte fungerade som den ska. Lamporna släcktes när de skulle tändes och ibland vice versa.

– Det var fellevererat. Men det håller ett engelskt företag nu på att rätta till.

Först i höst i samband med att kylanläggningen testas i skarpt läge med is visar det sig om arenan fungerar fullt ut.

Enligt Mikael Reijer blir det inga byggkostnader som skjuts över på skattebetalarna i Sandviken bara för att kommunen nu officiellt tagit emot arenan. Han ser inte heller några omedelbara behov av kompletteringar av fastigheten.

– Det mesta är faktiskt klart när det gäller fastigheten. Men det kan ju alltid tillkomma önskemål beroende av hur man vill använda arenan i framtiden.

För utvändigt arbete har kommunen avsatt 10 miljoner kronor i årets budget. Pengarna räcker till att asfaltera halva parkeringsplatsen och en del annat markjobb.

– När kommunens ekonomi blir starkare får vi asfaltera resten, säger Mikael Reijer.

Annons