Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många har mött jackbedragarna

Fler än Karl har lurats av de män som säljer falska skinnjackor på parkeringar i Sandviken och Valbo.
– Jag förstår inte att polisen säger att de inget vet, säger Kenneth Gyld.
Han mötte bedragarna redan i maj, men i stället för att köpa en jacka ringde han polisen.

Annons

Många verkar ha stött på de välklädda italienska herrarna som försöker sälja falska skinnjackor till besökare vid köpcentrumen i Sandviken och Valbo, ett problem som Arbetarbladet berättade om i går.

I en kommentar på arbetarbladet.se berättar ”Den troende” att en stilig äldre herre försökte lura på henne jackor vid Ica Maxi i Hemlingby och att några av hennes vänner blivit lurade på ett par tusen kronor var vid andra tillfällen.

Över hela världen

 

På internet är berättelserna om italienska män som säljer oäkta skinnkläder många och händelserna är spridda över hela världen.

Tillvägagångssättet verkar alltid vara väldigt trovärdigt, männen är på väg till Arlanda och har kläder över från en mässa de besökt. Ibland har de broschyrer och delar ut sitt visitkort.

– De ger ett propert intryck. Pratar engelska med italiensk brytning och är välklädda. Förmodligen tjänar de bra också, för de har hyrbilar, säger Kenneth Gyld som mötte en av dessa män i mitten av maj.

Kenneth köpte inga varor från mannen utan ringde polisen och berättade om händelsen. Han gav dem bildens registreringsnummer och föreslog att de skulle komma till Valbo.

– Jag stod kvar i en halvtimme, men polisen kom inte. Jag tycker det låter konstigt att polisen säger att de inte känner till de här männen, säger han.

Samma sak skriver ”Den troende” på arbetarbladet.se: ”Det förvånar mig dock att polisen i Gävleborg inte vet något då detta pågått under hela sommaren?”.

Mer läsning

Annons