Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många skidsugna tog chansen i Högbospåret

/
  • RUNT, RUNT. Robert Eskelund, Falun, var nog en av de idogaste i skidspåret i lördags. I drygt två timmar åkte han varv efter varv efter varv... Men så är han tävlingsskidåkare också.
  • GLADA I SPÅRET. Lena Attergren och Marie Nordin från Tyresö hade tagit familjerna med sig till Högbo för att åka skidor i det konstfrusna skidspåret.

Det var snudd på kö emellanåt i de 700 meter långa skidspåren i Högbo under lördagen.


För det var många tog chansen att äntligen få åka skidor och vädret stod tjänstvilligt till pass med blå himmel, sol och några minusgrader.

Annons

Arbetskamraterna Lena Attergren och Marie Nordin från Tyresö upptäckte att de båda hade fått samma strålande idé – att ta med familjen till Högbo under veckoslutet.

– Vi jobbar på en skola i Tyresö och precis innan helgen pratade vi och upptäckte att vi hade samma mål, skrattar Marie Nordin.

För henne är Högbo ingen nyhet, hon har tidigare varit aktiv bandyspelare i Härnösand och damlandslaget.

– Jag har varit här på läger många gånger. Nu är vi här hela familjen och turas om att åka i spåret, säger Marie som åker mest för nöjes skull, men med baktanken att kanske åka Vasaloppets Öppet spår i mars.

Lenna Attergren och hennes man firade bröllopshelg på Högbo brukshotell förra hösten, i samma veva som det konstfrusna skidspåret hade öppnats.

– Därför blev det självklart att åka hit nu den här helgen. Det är lagom avstånd. Vi tog husbilen hit i går morse och har åkt flera gånger i spåret. Sen finns ju Parkbadet som ungarna gillar, säger Lena.

Förutom glada amatörer fanns det också de som tydligt tränade för kommande tävlingar. Det var liksom högre fart på de skidåkarna.

En av dem var Robert Eskelund, Falun, som tävlar för Jäderfors SK. Han berättade att han åkt det 700 meter långa spåret i drygt två timmar.

– Det tar 2,5 minut att göra ett varv, sa han och berättade att han tidigare i höst träningsåkt i skidtunneln i Torsby. Men nu är det Högbo som gäller.

– Spåret är jättebra.

Under hela helgen är det dessutom gratis åkning i spåret.

Mer läsning

Annons