Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många yngre i årets tåg

/
  • regeringskritik. Det var ett ovanligt folkrikt 1 maj-tåg som socialdemokraterna i Sandviken fick ihop i år. Omkring 300 personer tågade till Folkets hus för att bland annat lyssna på Jens Nilsson som kandiderar till  EU-parlamentet.
  • nöjd. Arbetarekommunens ordförande Åke Söderman gladde sig särskilt åt att det i år fanns många yngre med i tåget.

Ovanligt många – omkring 300 personer – gick med i socialdemokraternas 1 maj-tåg i Sandviken.
Lockade av det fina vädret eller kanske drivna av ilska mot regeringens politik.

Annons

För första gången på flera år fick man i alla fall ställa upp sig i dubbla led för att få plats på Jerntorget innan avmarschen mot Folkets hus.

– Det känns som att trenden har vänt. Det var fler som kom och många fler yngre än vad det varit tidigare, konstaterade arbetarekommunens ordförande Åke Söderman.

Förra året demonstrerade omkring 200 personer, nu kom ungefär 100 fler.

Söderman tror dock inte att vädret haft betydelse.

– Fint väder brukar snarare innebära att färre demonstrerar och i stället åker ut till stugor och annat. Jag tror att det är det som händer i samhället som gör att fler vill engagera sig.

Och många av demonstranterna var ilskna på de försämringar som de tycker har skett.

”Angrip arbetslösheten – inte de arbetslösa”, ”Sälj inte ut välfärden” och ”Låt lärarna stanna” var några av parollerna.

Finansministern fick sig också en känga på flera plakatet. Ett var prytt av svart sorgflor och hade texten ”Anders Borg, vår stora sorg”.

Väl framme vid Folkets hus talade bland annat Jens Nilsson som kandiderar till EU-parlamentet (se även artikeln intill) och SSU:s ordförande Sofie Eriksson.

Mer läsning

Annons