Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria har stöd från facket

Fackförbundet Unionen kämpar för Maria Lénström. När hon blev sjuk övertalade man Sandvik att förlänga hennes visstidsanställning.
– Det handlar om att visa medmänsklighet. Något som kommunen också borde lära sig, säger Unionens Bengt Larsson.

Annons

När Maria Lénström blev sjuk hade hon en visstidsanställning som HR-assistent på Tube som skulle gå ut vid årsskiftet. Men fackförbundet Unionen agerade och fick Sandvik att förlänga hennes anställning på obestämd framtid.

– Vi vill underlätta för henne så långt det går. I den här situationen ska hon i alla fall inte behöva bekymra sig om sitt jobb, förklarar Bengt Larsson, fackordförande för Unionen på SMT.

Kommunens hantering av Maria Lénström tycker han däremot är bedrövlig.

– Där kan man verkligen tala om att stjälpa snarare än att hjälpa. Det förstår väl vem som helst att Rosengården inte är en bra plats för småbarn att hälsa på sin mamma på. Och att sedan tvinga hela familjen att flytta till ett hus där de bara ska ha tillgång till undervåningen, låter inte heller vettigt, säger Bengt Larsson.

– Sandviken är ju inte känt för att vara en bra kommun att vara sjuk i, men man får väl hoppas att även paragrafryttarna här kan vakna upp.

Mer läsning

Annons