Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus fick böter – men inte svägerskan

/
  • Olika inför lagen? Det var här, utanför byggandet av Göransson Arena, som Markus och hans svägerska fastnade båda i polisens hastighetskontroll. Han fick 3 300 kronor i böter, hennes revs – trots att de kört lika mycket för fort.

Markus åkte fast för fortkörning i en kontroll utanför Göransson Arena i onsdags. Han ska nu betala böter på 3 300 kronor.
Men svägerskan som körde lika mycket för fort fick sin bot riven efter att hon brutit ihop och börjat gråta.
– Så får det inte gå till, tycker Markus.

Annons

Samtidigt som bygget pågår vid Göransson Arena har hastigheten sänkts från 50 till 30 kilometer i timmen på Sätragatan utanför.

Det visste Markus om när han åkte där i onsdags men han satt i andra tankar och körde enligt polisens mätningar 17 kilometer i timmen för fort.

– Jag var stressad och satt och dagdrömde lite men jag erkände och tog böterna. Vad ska man annars göra, säger Markus.

Samtidigt som han satt i kontrollen såg han hur hans svägerska vinkades in. Eftersom han hade fönsterrutan nedvevad kunde han höra att hon kört lika fort som han, 47 kilometer i timmen.

– Då får jag höra hur hon bryter ihop och börjar grina och då rivs böteslappen. Jag blev så chockad först, det slog mig först när jag satt i bilen och körde därifrån att ”nej, så här får man inte göra”, berättar Markus.

Upprörd över orättvisan ringde Markus till polisen och blev kopplad till stationen i Sandviken. Han uppfattade inte namnet på den han pratade med men budskapet var i alla fall att rivna böter är sådant som händer.

– Jag fick svaret att poliser också bara är människor under uniformen, berättar Markus som upplevde att han uppfattades som jobbig när han ifrågasatte agerandet vid trafikkontrollen.

Han tycker att lagen blir väldigt godtycklig om vissa kan prata sig ur sina böter. Han menar också att det finns en anledning till att trafikböter är höga, det ska svida så att man inte gör om misstaget.

– 3 300 kronor är mycket pengar så jag hade väl kunnat dra en snyfthistoria jag också. Jag är inte ute efter att slippa böterna men jag tycker att rätt ska vara rätt, säger Markus som har pratat med sin svägerska efteråt och fått veta säkert att hon inte fick några böter.

Markus heter egentligen något annat och vill vara anonym för att inte peka ut sin svägerska.

Mer läsning

Annons