Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin tog den bästa bilden

/
  • Överraskad. När tidningen Lyckoslanten ringde i förra veckan och meddelade att Martin Eriksson vunnit fototävlingen trodde han inte att det var sant.
  • Kolmården. Martin Eriksson segrade i tidningen Lyckoslantens fototävling. Nu väntar en resa till Kolmårdens djurpark för honom och klasskamraterna på Gullhedsskolan.
  • Inspirerade. Carolin Lindgren och Hanna Tingström blev inspirerade när klasskompisen Martin Eriksson tog emot priset i Lyckoslantens fototävling på onsdagen.
  • Vinnarbilden. Martin Eriksson fångade vinnarbilden i höstas under en promenad i Grävna Knippa som ligger i Ovansjö ekopark.

Bland 400 deltagare vann 12-årige Martin Eriksson på Gullhedsskolan tidningen Lyckoslantens fototävling. I juryn ingick bland andra den världsberömda naturfotografen Mattias Klum.
Priset är en utflykt till Kolmården och hela klassen får följa med.

Annons

I en vecka lyckades Martin Eriksson hålla nyheten hemlig. Han hade vunnit tidningen Lyckoslantens naturfototävling.

Tävlingen vände sig till elever i årskurs 3 till 6 i hela landet.

När Lyckoslanten, som ägs av Swedbank, förra veckan meddelade att Martin Eriksson vunnit tävlingen trodde han inte att det var sant.

– Det var så många fina bilder med i tävlingen. När jag skickade in min bild tänkte jag att jag får se hur långt den räcker, säger han.

Martin Eriksson fastnade för en gammal trädstam i Grävna Knippa i Ovansjö ekopark när han var ute och promenerade med föräldrarna och familjens två hundar i höstas.

– Det såg annorlunda och vackert ut, säger han.

Nu väntar en resa till Kolmården för hela klassen. Malin Lindfors, chef för Swedbanks kontor i Sandviken, kom till klass 6 på Gullhedsskolan på tisdagen för att dela ut priset.

I juryn som utsåg vinnarbilden ingår den världsberömda naturfotografen Mattias Klum. De två andra jurymedlemmarna är Mats Höggren, djurchef på Kolmårdens djurpark och Ylva Yngveson, ansvarig utgivare för Lyckoslanten.

Juryns motivering lyder: "en otroligt välkomponerad bild när det gäller ljus och detaljer. Den förmedlar ett unikt motiv med en härlig känsla av svensk natur som fått leva orörd."

Klasskamraterna är stolta över Martin Eriksson och lyser upp när han tar emot priset. Mobiltelefonerna åker fram och klasskamraterna börjar fota både Martin Eriksson och tulpanerna han får.

Fotograf är något Martin Eriksson kan tänka sig att bli. Han har fotat i två år och nyss köpte han en systemkamera.

– Jag tycker om att ta fota i naturen och så tycker jag om att fota våra två engelska settrar, säger han.

Klasskamraterna Carolin Lindgren och Hanna Tingström fick först i tisdags veta att Martin Eriksson hade vunnit tävlingen.

– Det är jättekul att han har vunnit, säger Carolin Lindgren.

– Det är häftigt, tillägger Hanna Tingström.

Mer läsning

Annons