Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martins bild vann fototävling

/
  • GÖMSTÄLLE. Ett björnide var ett av besöksmålen under dagen.
  • TRÄDSTAM. Det var med ett fotografi av den här trädstammen som Martin Eriksson vann Lyckoslantens fototävling. Nu besökte han den tillsammans med sin klass på Gullhedsskolan. .

Martin Eriksson tog en bild i Ovansjö ekopark, och vann en tävling. Det var värt en guidad tur, tyckte Svea Skog. I onsdags fick hela Martins klass från Gullhedsskolan tillbringa några timmar i skogen.

Annons

Det var i februari som Martin Eriksson vann tidningen Lyckoslantens fototävling med en bild från ekoparken. Nu fick han återvända till fotograferingsplatsen tillsammans med hela sin klass. Det var Svea Skog som ville ta emot hans klass och visa dem runt.

– Hela klassen vann en resa till Kolmården men vi tyckte att vi borde uppmärksamma det också, säger planeraren Ulf Halth som har inventerat ekoskogen och fungerade som guide under dagen.

Eleverna fick, förutom att se trädstammen som Martin hade tagit hem tävlingen med ett foto av, också lyssna till vad som finns i ekoparken och varför den finns. Sedan fick man gå runt i skogen och bland annat besöka ett björnide innan dagen avslutades med hamburgergrillning.

– Martin hade tagit den här bilden när hans föräldrar tog med honom till ekoparken och det tycker vi är jätteroligt. Ekoparkens primära syfte är att bevara arter men vi vill också att folk hittar hit.

Mer läsning

Annons