Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maya Olsson fick valet att säga upp sig själv

/
  • Maya Olsson fick inte någon närmare motivering när hon i tisdags förmiddag fick beskedet att hon inte längre har styrelsens förtroende. Inte ens ledamöterna i kommunstyrelsen fick något klart besked om vad som orsakat den drastiska åtgärden att sparka den nuvarande vd:n.

Under fyra dygn hade Maya Olsson chansen att säga upp sig själv för att det skulle se bättre ut än om hon sparkades.

Men eftersom arenachefen inte kunde se att hon misskött sitt jobb avstod hon från den möjligheten.

I går fortsatte hemlighetsmakeriet kring avsättningen av Göransson Arenas vd.

Annons

Mörkläggningen av händelserna som fått styrelsen för Göransson Arena AB att tappa förtroendet för sin vd är total. Den styrelse som så sent som för en månad sedan hade fullt förtroende för Maya Olsson, valde i måndags att sparka henne.

Styrelseordföranden C-G Sjölander hade så bråttom att han inte ens kunde invänta dagens sedan länge inplanerade möte. I stället förankrade han beslutet genom en rundringning till de ordinarie ledamöterna.

Men något svar på vad som utlöst det dramatiska agerandet fick inte ens ledamöterna i kommunstyrelsen när frågan togs upp i går som ett informationsärende.

Vänstern vill ha besked

– Vi fick inget annat svar än det som står i pressmeddelandet, säger oppositionsrådet Karin Nilsson (V), en av dem som krävde korten på bordet.

Hon är kritisk till hanteringen och menar att de vilda spekulationerna som det nu skapats utrymme för allvarligt skadar både arenan och Maya Olsson själv.

– Jag vet inte om styrelsen gjort rätt eller fel. Men det är rimligt att kommunstyrelse och fullmäktige får insyn i vad som händer i våra kommunala bolag.

Joe Eriksson Gladh (NO) var också han kritisk efter kommunstyrelsens möte.

– Vi måste få bättre besked om vad som hänt. Förlorat förtroende säger ju ingenting. Just nu känns det som att styrelsen ligger allra sämst till.

Riitta-Liisa Björk (M), oppositionsråd för Moderaterna, var mer förstående för bristen på information.

”Klokt att avvakta”

– Eftersom ordföranden insjuknat kan vi ändå inte få förstahandsinformation. Just nu kan det vara klokt att i alla fall avvakta onsdagens styrelsemöte. Men sedan måste det kommuniceras.

Inte ens kommunalrådet Carl-Ewert Ohlsson (C) säger sig ha fått någon information om vad som hänt.

– Jag förväntar mig att kommunledningen får en rapport om vad som ligger bakom beslutet. Till dess förhåller jag mig neutral, säger han.

Ingen motivering

Maya Olsson fick inte heller själv någon närmare motivering när hon i tisdags förmiddag fick beskedet att hon inte längre har styrelsens förtroende. Däremot fick hon fyra dagar på sig att säga upp sig frivilligt för att slippa bli sparkad. En möjlighet som hon valde att avstå ifrån.

Annons