Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarförslag om inhägnadlekgård för hundar i Stadsparken

/
  • kämpat länge. I flera år har hundägare kämpat för att få till en hundgård i Stadsparken. I november i fjol träffade Arbetarbladet Johanna Dronkers med hunden Peggy, Ulla Eriksson med Stina, Karl-Erik Sahlin med Nalle, Janne Berg med Tilda, Vivi Hillström med Hjalmar och Barbro Jonsson med Charlie som drev frågan. Nu har ytterligare ett medborgarförslag om en inhägnad hundrastgård kommit in.

Det borde finnas en inhägnad hundrastgård i Stadsparken.
Det menar en privatperson i ett medborgarförslag till Sandvikens kommun.

Annons

Frågan om en inhägnad rastgård för hundar i Stadsparken har varit uppe flera gånger i kommunfullmäktige men röstats ner.

Senast för två månader sa fullmäktige nej med motiveringen att det finns flera förslag på hur Stadsparken ska utvecklas och att en inhägnad hundlekplats skulle låsa en del av parken.

Nu har dock ett nytt medborgarförslag om saken kommit in.

Personen som skrivit förslaget menar att det borde finnas utrymme för en rastgård och påpekar att det finns ett stort behov och intresse.

Nyligen startade en hundmötesträff i Sandviken. Tanken är att träffarna ska anordnas två gånger i månaden. Redan första tillfället kom 35 hundar och deras ägare.

En rastgård skulle också bidra till att göra Stadsparken lite mer folkvänlig, skriver förslagsgivaren, eftersom det annars är så tomt där både dag- och kvällstid.

De träd som fällts för att göra parken ”säkrare” har inte lett till någon folktillströmning.

Och med en rastgård skulle hundrädda personer kunna vandra i parken utan rädsla för att stöta på lösa hundar.

Mer läsning

Annons