Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medicintjuv gick rakt i famnen på poliserna

Sjukhustjuven slog till igen. Den här gången gick han rakt i famnen på poliserna när han kom ut från Sandviknas sjukhus med en kofot och kassar fullproppade med medicin.

Annons

Den 53-årige Gävlebon har gjort sig känd som sjukhustjuven efter otaliga inbrott på vårdinrättningar både i Gävle och Sandviken. Han har sammanlagt dömts nio gånger. Vid senaste domen tidigare i år fick han skyddstillsyn.

Vid halvfyratiden på fredagsmorgonen kunde han åter gripas. Flera larm hade gått på sjukhuset i Sandviken och en väktare som åkte dit larmade samtidigt polisen.

När polispatrullen åkte runt byggnaden kom 53-åringen ut från entrén med en kofot i ena handen och tre kassar medicin i den andra. Det var bara för polismännen att sätta honom i bilen och åka iväg till polisstationen i Sandviken.

Åklagare beslutade kort efter att anhålla sjukhustjuven.

Det visade sig att flera dörrar brutits upp på våning 7 och 8 och sannolikt kommer medicinen därifrån. På plan 8 ligger den vuxenpsykiatriska avdelningen, som hade en stor medicinstöld förra helgen. 53-åringen kommer nu att höras även om den.

När polisen grep honom en gång under 2007 hade han 53 nycklar och passerkort till hela sjukhuset hemma hos sig.

Mer läsning

Annons