Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodifestivalen värd 20 miljoner för Sandviken

/

Det är en kanonaffär för Sandviken som stad att anordna en delfinal av melodifestivalen. Men för kommunen blir det mest kostnader.
Arenachefen Maya Olsson och informationschefen Odd Westby har utrett frågan och rekommenderar nu kommunstyrelsen att säga ja.

Annons

På tisdag ska politikerna i kommunstyrelsen bestämma sig för om man tillsammans med Göransson Arena AB ska gå in och officiellt ansöka om att få anordna en av melodifestivalens delfinaler 2010.

Utredarna Maya Olsson och Odd Westby bedömer PR- och marknadsföringsvärdet till cirka 20 miljoner kronor. Omsättningen i affärer, hotell, bensinmackar och andra serviceföretag uppskattas bli 10–15 miljoner kronor.

– Utredningar som gjorts i andra kommuner som anordnat melodifestivalen visar att det är en väldigt bra affär för samhället men en kostnad för kommunen, säger Odd Westby.

Upp till 300 journalister väntas bevaka arrangemanget.

Det totala antalet besökare under veckan beräknas bli 15 000 personer i själva arenan samt 25 000 personer vid arrange- mangen runt om i stan.

– Det skulle betyda enormt mycket för Sandviken och Sandvikenborna att få synas i det här sammanhanget.

För Göransson Arena skulle det bli ett jättelyft inför framtiden om melodifestivalen kommer till Sandviken, fastslår Odd Westby och Maya Olsson i sin utredning.

– Melodifestivalen är det största arrangemanget man kan ha i en arena. Kan man genomföra det på ett bra sätt är det den bästa reklamen en arena kan få inför andra stora arrangemang, säger Odd Westby.

Mats Jonsson

Mer läsning

Annons